کاربرد رزین ها:


این مواد در صنایع گوناگونی از جمله تولید محصولات هنری و تزئیناتی، تولید رنگ، ساخت پلاستیک ها، تهیه ی کفپوش ها و… مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید :

آموزش کار با رزین

حال در پایان بحث ، برای روشن شدن اهمیت آن ها در صنعت رنگ به بیان چند مثال از کاربرد رزین ها در این صنعت می پردازیم:

کاربرد رزین در صنعت رنگ

اصولا رنگ در صنایع رنگسازی وسیله ای برای پوشش اجسام است که جهت حفاظت و تزئین به کار می رود و عموما از اختلاط اجزای زیر تهیه می شود.

  • resin
  • رنگدانه
  • حلال 
  • و مواد افزودنی

کار اصلی این صنعت پخش کردن یکنواخت رنگدانه در رزین می باشد که پایداری آن به نیروی چسبندگی بین سطح و تماس ذرات رنگدانه و رزین بستگی دارد.

همانطور که پیش از این نیز ذکر شد رزینها از نظر منشع تهیه به دو دسته ی طبیعی و سنتزی تقسیم می شوند.رزین های طبیعی در واقع همان صمغ درختان یا گیاهان هستند و یا به نوعی مانند قیر و آسفالت از طبیعت به دست می آیند به عنوان مثال گام روزین، نوعی صمغ است که از درخت کاج استخراج می شود و مخلوطی از سید های آبتیک و پیماریک می باشد.به طور کلی گام روزین باعث افزایش چسبندگی، سختی ، مقاومت در مقابل محلول های قلیایی و از طرفی باعث انعطاف پذیری بیشتر می شود.

رنگ جهت یخچال و فریزر:

در این وسایل سطوح باید در مقابل رطوبت، آب، سایش و.. مقاومت خوبی داشته باشند. لذا رنگ آستری را از مخلوط ر-پلی استر اشباع سخت شونده با ملامین فرمالدئید همراه با فسفات آهن به عنوان رنگدانه به کار می برند و یا ر-آلکید کوتاه روغن با ملامین فرم آلدئید استفاده می کنند که چسبندگی خوبی را به سطوح فلزی نشان مvی دهند و رنگ رویه آنان رنگ آکریلیکی ترموست است که در واقع کوپلیمر استایرن با آکریلات و یا استر های متاکریلاتی هستند.

رنگ جهت سطوح ماشین های لباسشویی و ظرفشویی:

این سطوح باید در مقابل آب و محلول های شوینده مقاوم باشند و در نتیجه آستری بکار رفته از ر-اپوکسی به همراه رنگدانه فسفات آهن یا روی است و رنگ رویه از نوع آکریلیک ترموست یا پلی استر اشباع سخت شونده با ملامین فرم آلدئید می باشد. همچنین آستری می تواند اپوکسی-فنلیک سخت شونده با حرارت متوسط باشد و در رنگ رویه از پلی وینیل کلراید استفاده شود.

جهت سطوحی که در آب قرار دارند:

وسایلی از قبیل شیر فلکه ها و سطوح پمپ ها به دلیل اینکه باید مقاومت سایشی،شیمیایی و حلالی خوبی داشته باشنداز رنگ های اپوکسی برای آن ها استفاده می شودکه یا بر پایه ی ر-اپوکسی مایع صد در صد (بدون حلال است و یا رنگ های اپوکسی پودری برای آن ها به کار می رود.

رنگ جهت کفپوش ساختمان ها و بدنه ی هواپیما:

در این رنگ ها به دلیل مقاومت سایشی باید از ر-پلی اورتان بهره برد که مقاومت سایشی بالایی دارند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدرباره ماتماس با ما